phenol

Назва інгредієнта:
phenol
Рівень безпеки:
Є застереження
Основні функції:
Рівень EWG:
07
Опис
Фенол — ароматична сполука. У Сполучених Штатах фенол може використовуватися як активний інгредієнт безрецептурних лікарських засобів. При використанні в якості діючої речовини препарату усталена назва - Фенол.
Фенол - оксибензол, карболова кислота. Безбарвні голкоподібні кристали чи сплавлена кристалічна маса білого кольору з характерним запахом. Синтетична речовина. Під впливом світла та повітря поступово рожевіє. Змішується із водою (при нагріванні вище 60 °С), зі спиртом, ефіром, хлороформом. Раніше широко використовувався як антисептик у кремах для гоління та лосьйонах для рук. Токсичний - нервова отрута, має припікаючу і дратівливу дію. Легко всмоктується через шкіру, при тривалому впливі на шкіру небезпечні навіть 2-3% розчини Ф. і, особливо, його пари. Згідно з Регламентом ЄС 1223/2009 та ТР ТС 009/2011 (Додаток 1 №1175) входить до списку речовин, заборонених до застосування в косметичних засобах на території Митного Союзу.
З міркувань безпеки використання фенолу в косметиці заборонено в Європейському Союзі та Канаді.
Фенол використовується як інгредієнт для знищення мікроорганізмів, запобігання або пригнічення їх росту та розмноження, щоб допомогти очистити шкіру або запобігти запаху шляхом знищення або пригнічення росту мікроорганізмів. Він також використовується як інгредієнт, доданий до етилового спирту (зерновий спирт) як денатурант або для видалення мертвих клітин шкіри з поверхні шкіри ( ексфоліант ). У безрецептурних лікарських засобах фенол може використовуватися як інгредієнт для полегшення болю або уповільнення росту бактерій.
Останні продукти з цим інгредіентом
Поліфеноли
Пантенол (Вітамін В5)
Алерген
Водорості
Силікони
Олії
Вітамін Е
УФ-фільтри
Ніацинамід (вітамін В3)
Гіалуронова кислота
Гіалуронова кислота
Ніацинамід (вітамін В3)
УФ-фільтри
Кераміди
Олії
Центелла азіатськa
Алерген
Корінь солодки
Силікони
Вітамін Е
Олії
УФ-фільтри
AHA кислоти
Ніацинамід (вітамін В3)
УФ-фільтри
Кераміди
Вітамін Е
Вітамін Е
Силікони
УФ-фільтри
Кераміди
Олії
Глина
Вітамін С
УФ-фільтри
AHA кислоти
Вітамін Е
PHA кислоти
Силікони
Ніацинамід (вітамін В3)
УФ-фільтри
AHA кислоти
Вітамін Е
Вітамін Е
Силікони
УФ-фільтри
AHA кислоти
Олії
Пептиди
Силікони
Ніацинамід (вітамін В3)
УФ-фільтри
Пантенол (Вітамін В5)
Зелений чай
Центелла азіатськa
Гіалуронова кислота
УФ-фільтри
Пантенол (Вітамін В5)
Вітамін С
УФ-фільтри
Алерген
Вітамін Е
Олії
Гіалуронова кислота
Ніацинамід (вітамін В3)
Пантенол (Вітамін В5)
AHA кислоти
Пептиди
Силікони
PDRN (полінуклеотиди)
Центелла азіатськa
Силікони
Пребіотики/пробіотики/ферменти
УФ-фільтри
Вітамін Е
Коензим Q10
УФ-фільтри
Олії
Вітамін Е
Гриби
Ніацинамід (вітамін В3)
Пантенол (Вітамін В5)
Омега жирні кислоти
Силікони
Вітамін С
Силікони
Ніацинамід (вітамін В3)
УФ-фільтри
Кераміди
Вітамін Е















