xanthan gum

Назва інгредієнта:
xanthan gum
Рівень безпеки:
Цілком безпечно
CAS Номер:
#11138-66-2
Основні функції:
Рівень EWG:
01
Опис
КАМІДЬ КСАНТАНОВА - камедь кукурудзяного цукру, полісахарид мікробіологічного походження, отриманий шляхом ферментації з міжклітинної речовини бактерії Xanthomonas campestris на цукрозмістячих середовищах, частіше кукурудзяному цукрі. Дуже сильний загусник. К.к. нетоксична, не подразнює шкіру. Ксантан досить добре зберігається без консервантів. Емульгатор і загусник. Сполучний агент, стабілізатор емульсій. Зареєстрована як харчова добавка Е415.
Основною властивістю ксантанової камеді є гелеутворювач, який дозволяє їй зв’язувати декілька інгредієнтів разом у складі. Може також використовуватися в композиціях через його емульгуючі та реологічні властивості для підвищення в’язкості, стабільності або підвищення піноутворювальної здатності продукту.
Природна альтернатива та економічно ефективна порівняно з синтетичними емульгаторами та зв’язуючими речовинами.
Зазвичай його використовують у невеликих кількостях, оскільки він може утворювати гель. Також використовується в харчовій промисловості в салатних кремах, гумках тощо.
Зазвичай використовується в кремах і лосьйонах, оскільки може дуже добре утримувати воду. Коли продукт наноситься на шкіру, він легко та гладко ковзає по шкірі. Оскільки він є полісахаридом, він має деякі зволожуючі властивості. Може збільшити термін придатності продукту завдяки своїм стабілізуючим властивостям.
При змішуванні з рідинами він може підвищити в’язкість навіть при концентрації 1%, це можна використовувати в сироватках для отримання гладкої гелеподібної консистенції.
Ксантанова камедь може використовуватися в органічному догляді за шкірою через її природне походження та меншу чутливість шкіри порівняно з іншими синтетичними інгредієнтами. Для піноутворюючих продуктів, таких як піноутворюючий миючий засіб або шампунь, ксантанова камедь може використовуватися для покращення піноутворення продуктів.
Останні продукти з цим інгредіентом
Ніацинамід (вітамін В3)
Центелла азіатськa
Поліфеноли
Вітамін С
УФ-фільтри
Вітамін Е
Олії
Гіалуронова кислота
Прополіс / мед
Ніацинамід (вітамін В3)
Центелла азіатськa
Колаген
УФ-фільтри
Олії
Вітамін Е
Мікроголки (спікули)
Гіалуронова кислота
Прополіс / мед
Ніацинамід (вітамін В3)
Водорості
Вітамін Е
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Ніацинамід (вітамін В3)
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Алерген
Вітамін С
УФ-фільтри
Сквалан
Вітамін Е
Олії
Ретиноїди (Вітамін А)
Гіалуронова кислота
Пептиди
Ніацинамід (вітамін В3)
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Пантенол (Вітамін В5)
Центелла азіатськa
Кофеїн
Кераміди
УФ-фільтри
Вітамін Е
Ретиноїди (Вітамін А)
AHA кислоти
Ніацинамід (вітамін В3)
Центелла азіатськa
Пантенол (Вітамін В5)
Колаген
Корінь солодки
Вітамін С
Олії
Вітамін Е
Ретиноїди (Вітамін А)
AHA кислоти
Пептиди
Ніацинамід (вітамін В3)
Пантенол (Вітамін В5)
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Кераміди
PDRN (полінуклеотиди)
Азулен
Гіалуронова кислота
Пептиди
Ніацинамід (вітамін В3)
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Пантенол (Вітамін В5)
Кераміди
Силікони
PDRN (полінуклеотиди)
Вітамін Е
Гіалуронова кислота
Пептиди
Ніацинамід (вітамін В3)
Центелла азіатськa
Зелений чай
Корінь солодки
Алое
Водорості
Олії
Вітамін Е
Гіалуронова кислота
Гриби
Сквалан
Центелла азіатськa
PDRN (полінуклеотиди)
Кераміди
Пептиди
Ніацинамід (вітамін В3)
Ніацинамід (вітамін В3)
Пантенол (Вітамін В5)
Силікони
Вітамін С
Азулен
Вітамін Е
Ретиноїди (Вітамін А)
Мікроголки (спікули)
Пептиди
Центелла азіатськa
Пантенол (Вітамін В5)
Кераміди
PDRN (полінуклеотиди)
УФ-фільтри
Бакучіол
Вітамін Е
Ретиноїди (Вітамін А)
Пептиди
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Зелений чай
BHA Саліцилова кислота
Олії
Вітамін Е
AHA кислоти
PHA кислоти
Гіалуронова кислота
Пантенол (Вітамін В5)
Кераміди
Пептиди
Силікони
Олії
Бакучіол
Вітамін Е
Вітамін С
Алерген
AHA кислоти
Центелла азіатськa
Кераміди
Азулен
Олії
Вітамін Е
Гіалуронова кислота
Пептиди















