steartrimonium chloride

Назва інгредієнта:
steartrimonium chloride
Рівень безпеки:
Середня безпека
Основні функції:
Рівень EWG:
07
Опис
Хлорид цетримонію, бромід цетрімонію та хлорид стеартримонію є четвертинними амонієвими солями. У косметиці та засобах особистої гігієни ці інгредієнти використовуються в рецептурах кондиціонерів для волосся, фарб і фарб для волосся, інших засобів догляду за волоссям і в деяких продуктах догляду за шкірою. Всі три інгредієнти запобігають або пригнічують накопичення статичної електрики. Хлорид цетрімонію та бромід цетрімонію також допомагають очистити шкіру або запобігти запаху, знищуючи або пригнічуючи ріст мікроорганізмів і допомагаючи воді змішуватися з жиром і брудом, щоб їх можна було змити. Вони також допомагають утворювати емульсії, зменшуючи поверхневий натяг речовин, що емульгуються, і допомагають розподілити або суспендувати нерозчинну тверду речовину в рідині. Хлорид і бромід цетримонію, а також хлорид стеартримонію несуть позитивний заряд, який притягує їх до злегка негативно заряджених білків шкіри та волосся, що пояснює їх використання як антистатики. Крім того, бромід цетрімонію має здатність руйнувати поверхневі мембрани мікроорганізмів і використовується в антисептиці.
База даних косметики вважає стеартимоніум хлорид інгредієнтом середньої небезпеки. EWG містить попередження щодо обмежень концентрації, алергічних реакцій і токсичності системи органів через дослідження на тваринах, які показали вплив на мозок і нервову систему та подразнення шкіри при помірних дозах і широкі систематичні ефекти при низьких дозах. CIR також вважає його токсикантом для людини.
Експертна група CIR оцінила наукові дані та дійшла висновку, що стеартримоніум хлорид безпечний для використання в продуктах, що змиваються, і для використання в концентраціях до 0,25% у продуктах, які не залишаються. «Вплив на шкіру 2% хлориду цетрімонію не спричинив жодних ознак впливу на розвиток, а також 2,5% хлориду стеартримонію. Усі використані аналізи мутагенезу були негативними»
Останні продукти з цим інгредіентом
Силікони
Вітамін Е
Сквалан
Прополіс / мед
Поліфеноли
Пантенол (Вітамін В5)
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Алое
Водорості
Пептиди
Кераміди
Алерген
Олії
AHA кислоти
Силікони
Зелений чай
Олії
Колаген
Вітамін Е
AHA кислоти
Прополіс / мед
Олії
Силікони
Вітамін Е
Зелений чай
Колаген
Прополіс / мед
Олії
Гриби
Пантенол (Вітамін В5)
Алое
Гіалуронова кислота
Олії
Пептиди
Кераміди
Центелла азіатськa
Силікони
Олії
Силікони
Колаген
BHA Саліцилова кислота
Вітамін Е
Вітамін Е
Колаген
Силікони
Пантенол (Вітамін В5)
Вітамін С
Водорості
AHA кислоти
Вітамін Е
BHA Саліцилова кислота
Омега жирні кислоти
Поліфеноли
Пантенол (Вітамін В5)
Сквалан
AHA кислоти
AHA кислоти
Силікони
Омега жирні кислоти
Олії
Кераміди
Вітамін Е
Пантенол (Вітамін В5)
Олії
Силікони
Алое
Колаген
Ніацинамід (вітамін В3)
Олії
Пептиди
BHA Саліцилова кислота
Пантенол (Вітамін В5)
Вітамін Е
Силікони
Олії
BHA Саліцилова кислота
Вітамін Е















