lanolin

Назва інгредієнта:
lanolin
Рівень безпеки:
Безпечно
Основні функції:
Рівень EWG:
01
Опис
Ланолін - продукт переробки вовняного жиру. Очищений жиропіт, природне захисне покриття вовни тварин. Жиропот складається з складних нейтральних ефірів, вільних жирних кислот і вільних спиртів, не містить гліцерину, і, отже, за хімічним складом є воском і не має жодного відношення до таких тваринних жирів, як сало. Зовнішній жиропіт нагадує жир, але в порівнянні з іншими природними жирами хімічно більш стійкий. За хімічним складом Л. – суміш нейтральних жирних ефірів, отриманих шляхом очищення сирого жиропоту. Сирий Л. - в'язка буро-жовта маса з неприємним запахом. Не розчиняється у воді, спирті, розчиняється у бензолі, хлороформі. Містить суміш жирних кислот, воскоподібні ефіри жирних кислот, холестерин, цетиловий спирт, терпенові спирти. Найбільш важливою є здатність зв'язувати воду до 200%, утворюючи емульсії типу «вода/масло». У цьому випадку зовнішня фаза масляна, продукт, що вийшов, захищений від мікробного обсіменіння, і вміст консервантів можна звести до мінімуму. Очищений і дезодорований Л., змішуючись з водою, утворює емульсію, яка добре вбирається шкірою і пом'якшує її. З давніх-давен застосовується в багатьох косметичних засобах: емульсіях, кремах, губній помаді, милі та ін. Енхансер, здатний переносити активні речовини через ліпідний бар'єр шкіри. Вільні жирні кислоти, спирти, ефіри, що входять до складу Л., збільшують плинність ліпідних шарів, утворюють на поверхні шкіри додатковий оклюзивний шар, що перешкоджає трансепідермальній втраті води, що забезпечує довготривалу гідратацію рогового шару. У ліпідних шарах формуються канали, якими дифундують активні компоненти. Дослідження останніх років не виключають алергійних властивостей Л., внаслідок чого його використання дещо обмежується. Похідні Л. (наприклад, гідрогенізований, ацетильований, оксиетильований) також мають високу емульгувальну здатність; застосовуються як емоленти і базові компоненти. Рідкий Л. застосовується в засобах по догляду за шкірою як пом'якшувальна та пережирююча добавка. Ланолін косметичних сортів сам безпечний, але часто вступає в реакцію з канцерогенними речовинами, яких близько 16, сприяючи їхньому надходженню в організм.
Використовується при лікуванні
Останні продукти з цим інгредіентом
La Mer The Moisturizing Cream
La Mer 🇺🇸Крем для обличчя
Олії
Водорості
Ретиноїди (Вітамін А)
Пантенол (Вітамін В5)
AHA кислоти
Pharmaceris E Emotopic Hydrating Lipid-Replenishing Body Balm
Pharmaceris 🇵🇱Крем для тіла
Олії
Силікони
Вітамін Е
AHA кислоти
Bielenda Professional SupremeLab Barrier Renew
Bielenda 🇵🇱Крем для обличчя
Вітамін Е
Олії
Сквалан
Ретиноїди (Вітамін А)
Вітамін С
Силікони
Кераміди
AHA кислоти
Bielenda JAPAN BEAUTY Japoński krem do rąk WIŚNIA + JEDWAB
Bielenda 🇵🇱Крем для рук
Олії
Вітамін Е
Пантенол (Вітамін В5)
Коензим Q10
Силікони
Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+
Clinique 🇺🇸Крем для обличчя
Олії
Гіалуронова кислота
Bielenda Skin Clinic Professional Moisturizing
Bielenda 🇵🇱Крем для обличчя
Пептиди
Вітамін Е
Гіалуронова кислота
AHA кислоти
Biologique Recherche Crème Dermopurifiante
Biologique Recherche 🇫🇷Крем для обличчя
Ніацинамід (вітамін В3)
Гіалуронова кислота
Вітамін С
BHA Саліцилова кислота
PHA кислоти
Центелла азіатськa
AHA кислоти
Bielenda Professional SupremeLab Barrier Renew Nourishing Day Cream SPF30
Bielenda 🇵🇱Крем для обличчя
Кераміди
Олії
Вітамін Е
Ретиноїди (Вітамін А)
Вітамін С
Сквалан
Силікони
AHA кислоти
Dr. Forhair Folligen Treatment Black Boosting
Dr.FORHAIR 🇰🇷Кондиціонер для волосся
Пантенол (Вітамін В5)
Поліфеноли
Вітамін Е
BHA Саліцилова кислота
Омега жирні кислоти
Сквалан
AHA кислоти
Відгуки
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.
















