phenoxyethanol

Назва інгредієнта:
phenoxyethanol
Рівень безпеки:
Допустимо
CAS Номер:
#122-99-6
Основні функції:
Рівень EWG:
2-4
Опис
Феноксиетанол - прозора безбарвна масляниста рідина з приємним запахом і пекучим смаком. Синтетичний продукт. Обмежено розчинний у воді, олії, добре розчинний в ацетоні та гліцерині, добре змішується з пропіленгліколем. У косметиці - як консервант, компонент антисептичної дії, має легку зволожуючу дію, використовується і як репелент. Ф. ефективний проти грамнегативних бактерій, але слабкий щодо грибів та грампозитивних бактерій. Поєднання парабенів та Ф. ефективно пригнічує зростання грам-позитивних та грамнегативних бактерій, дріжджів та пліснявого грибка, забезпечуючи консервацію широкого спектру рецептур. Існують суперечливі дані про його безпеку. Найбільше занепокоєння викликано зареєстрованими випадками поганої реакції шкіри та взаємодії нервової системи у немовлят. В даний час FDA дозволяє використовувати цей інгредієнт в косметиці, а також як непряму харчову добавку. Вважається, що феноксіетанол спричиняє пошкодження центральної нервової системи у немовлят. Однак не існує відомого значного ризику для матері чи інших здорових дорослих без алергії. Вам слід уникати цієї хімікати, якщо ви: маєте алергію на нього, вагітні, на грудному вигодовуванні, розглядаєте можливість використання для дитини віком до 3 років У таких випадках ризик переважує можливі переваги. Однак, якщо ви здорова доросла людина без історії контактного дерматиту, вам, ймовірно, не потрібно турбуватися про вплив через косметику в концентрації нижче 1%. Однак вам слід пам’ятати про накладання занадто великої кількості продуктів, що містять цей інгредієнт, оскільки він може накопичуватися.
Джерела
- •PubChem — Phenoxyethanol (CID 31236)
- •EU SCCS Scientific Opinion — Phenoxyethanol (SCCS/1575/16)
- •ECHA — 2-Phenoxyethanol Substance Information (CAS 122-99-6)
- •ECHA — 2-Phenoxyethanol Registration Dossier
- •CIR (Cosmetic Ingredient Review) — Phenoxyethanol Ingredient Page
- •PubMed — SCCS Opinion on Phenoxyethanol in Cosmetic Products (PMID 27825833)
Останні продукти з цим інгредіентом
Кераміди
AHA кислоти
Азелаїнова кислота
Пептиди
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Центелла азіатськa
AHA кислоти
Силікони
Олії
Алерген
AHA кислоти
Вітамін Е
Ніацинамід (вітамін В3)
BHA Саліцилова кислота
PDRN (полінуклеотиди)
Вітамін Е
AHA кислоти
Олії
Пребіотики/пробіотики/ферменти
AHA кислоти
Олії
Гіалуронова кислота
Алерген
Вітамін Е
Прополіс / мед
Силікони
Сквалан
Пантенол (Вітамін В5)
УФ-фільтри
Ніацинамід (вітамін В3)
Зелений чай
Корінь солодки
Вітамін С
Омега жирні кислоти
Кераміди
Вітамін Е
AHA кислоти
Олії
УФ-фільтри
Зелений чай
Олії
Пептиди
Вітамін Е
Силікони
AHA кислоти
Колаген
Коензим Q10
Силікони
Пептиди
Вітамін Е
AHA кислоти
УФ-фільтри
Гіалуронова кислота
Центелла азіатськa
Азелаїнова кислота
Пептиди
Вітамін Е
AHA кислоти
Гіалуронова кислота
Пребіотики/пробіотики/ферменти
AHA кислоти
Пептиди
Олії
Силікони
Алерген
Ніацинамід (вітамін В3)
Пептиди
Алерген
Екзосоми
Пантенол (Вітамін В5)
AHA кислоти
Пребіотики/пробіотики/ферменти
PDRN (полінуклеотиди)
Водорості
Центелла азіатськa
Гіалуронова кислота
Корінь солодки
Силікони
Пептиди
Вітамін Е
УФ-фільтри
Водорості
Вітамін С


![[LEVERO] Coloring Shampoo](/cdn/safetymakeup-product_images/levero-coloring-shampoo-pdHwpMQ.webp)












