allantoin

Назва інгредієнта:
allantoin
Рівень безпеки:
Цілком безпечно
CAS Номер:
#97-59-6
Основні функції:
Рівень EWG:
01
Комедогенність: 0
Опис
АЛЛАНТОЇН - 5-уреїдогідантоїн, безбарвна кристалічна речовина. Розчинний у гарячій воді. Отримують синтетично шляхом взаємодії сечової та дихлороцтової кислот при нагріванні. Потужний антирритант, популярний косметичний інгредієнт через його ефективність та невисоку ціну. Не токсичний, ефективний у низьких концентраціях. Має кератолітичну дію, пом'якшує роговий шар, сприяючи видаленню відмерлих клітин та ефективно попереджаючи закупорку пір, утворення комедонів та запальних елементів. А. має виражену дію на регенерацію клітин шкіри, стимулює загоєння шкірного покриву шляхом сприяння відновленню інтактної грануляційної тканини, що використовується при створенні косметичних засобів для догляду за обвітреною, потрісканою, обпаленою шкірою. У засобах для волосся використовується як кератолітик для видалення лусочок лупи. Амфотерні властивості А. роблять кератолітичний ефект довготривалим. Має антиоксидантну активність, надає пом'якшувальну та ефективну зволожуючу дію на шкіру та волосся: збільшує вміст води в міжклітинному матриксі, а також створює відчуття гладкості шкіри. Широко застосовується сіль А. та аскорбінової кислоти - А. аскорбат. А. та його похідні використовуються в кремах, лосьйонах для догляду за шкірою, у засобах для та після гоління, у виробах декоративної косметики, кремах для та після засмаги, миючих засобах.
Алантоїн є шкірно-активним компонентом, що володіє кератолітичними, зволожуючими, заспокійливими, протиподразнювальними властивостями, сприяє оновленню клітин епідермісу та прискорює загоєння ран.
Алантоїн безпечний і не викликає подразнень, добре сумісний зі шкірою та косметичною сировиною. Алантоїн має довгу історію використання в косметиці та місцевих фармацевтичних препаратах без виявлення токсичності чи побічних реакцій. Відповідати вимогам CTFA та JSCI.
Благотворний вплив алантоїну на шкіру добре задокументовано. Алантоїн є м’яким кератолітичним засобом, який розчиняє міжклітинний цемент, який утримує ороговілі клітини разом, сприяючи природному лущенню рогового шару та збільшуючи гладкість шкіри.
Зволожуючий ефект є результатом його здатності збільшувати кількість води, зв’язаної з міжклітинним матриксом і кератином, тим самим пом’якшуючи шкіру та надаючи їй здоровий вигляд.
Заспокійливий, протиподразнювальний і захисний ефект обумовлений здатністю алантоїну утворювати комплекси і нейтралізувати багато подразнюючих і сенсибілізуючих речовин.
Алантоїн посилює проліферацію клітин епідермісу, сприяє регенерації пошкодженого епітелію та прискорює загоєння ран.
Алантоїн є проміжним продуктом метаболізму багатьох організмів: від бактерій до рослин і тварин.
Алантоїн виявлено в багатьох рослинах, зокрема в листках і коренях живокосту лікарського (Symphytum officinale), трави сімейства Boraginacee. Коріння і листя цієї трави містять від 0,6 до 1% алантоїну і мають довгу історію використання для лікування ран у вигляді припарок і відварів. Алантоїн є кінцевим продуктом розпаду пуринів у ссавців (крім приматів).
походить від окислення сечової кислоти.
Алантоїн не можна витягти з тварин, які мають промислові переваги, тому всі інтернет-сповіщення включені тваринне походження алантоїну абсолютно необґрунтовано.
Використовується при лікуванні
Останні продукти з цим інгредіентом
Силікони
Пантенол (Вітамін В5)
Кераміди
Пептиди
Сквалан
PDRN (полінуклеотиди)
Центелла азіатськa
Вітамін Е
Олії
AHA кислоти
Пантенол (Вітамін В5)
Гіалуронова кислота
Гриби
Центелла азіатськa
Вітамін Е
Азелаїнова кислота
Корінь солодки
Колаген
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Пантенол (Вітамін В5)
Кераміди
Алое
Ніацинамід (вітамін В3)
Центелла азіатськa
PDRN (полінуклеотиди)
Водорості
Поліфеноли
Олії
Пребіотики/пробіотики/ферменти
AHA кислоти
Пантенол (Вітамін В5)
Ніацинамід (вітамін В3)
BHA Саліцилова кислота
PHA кислоти
Омега жирні кислоти
Вітамін Е
Корінь солодки
Пребіотики/пробіотики/ферменти
AHA кислоти
Пантенол (Вітамін В5)
Кераміди
Гіалуронова кислота
Ніацинамід (вітамін В3)
HCA кислоти
Сквалан
Колаген
Пептиди
Вітамін Е
Олії
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Пантенол (Вітамін В5)
Кераміди
Алерген
PHA кислоти
PDRN (полінуклеотиди)
Олії
Центелла азіатськa
AHA кислоти
Олії
Зелений чай
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Пантенол (Вітамін В5)
Пребіотики/пробіотики/ферменти
AHA кислоти
Кераміди
УФ-фільтри
Вітамін С
Зелений чай
Олії
Колаген
Гіалуронова кислота
Пантенол (Вітамін В5)
Кераміди
Вітамін Е
AHA кислоти
Пантенол (Вітамін В5)
Кофеїн
BHA Саліцилова кислота
Центелла азіатськa
PHA кислоти
Зелений чай
Азелаїнова кислота
PDRN (полінуклеотиди)
Пантенол (Вітамін В5)
Центелла азіатськa
Кераміди
Ніацинамід (вітамін В3)
Силікони
Пантенол (Вітамін В5)
Гіалуронова кислота
Ніацинамід (вітамін В3)
УФ-фільтри
Алерген
Водорості
Вітамін Е
Поліфеноли
Олії
Пребіотики/пробіотики/ферменти
AHA кислоти
Олії
Кераміди
Гіалуронова кислота
Пантенол (Вітамін В5)
Сквалан
Алерген
Корінь солодки
Олії
УФ-фільтри
Гіалуронова кислота
Ніацинамід (вітамін В3)
Кераміди
Корінь солодки
Колаген
Пантенол (Вітамін В5)
Кофеїн
Кераміди
Ніацинамід (вітамін В3)
Пептиди
Сквалан
УФ-фільтри
PDRN (полінуклеотиди)
Вітамін Е
Ретиноїди (Вітамін А)
Олії
Пребіотики/пробіотики/ферменти
AHA кислоти
Пантенол (Вітамін В5)
Екзосоми
Пептиди
Ніацинамід (вітамін В3)
Гіалуронова кислота
Центелла азіатськa
PDRN (полінуклеотиди)
Водорості
Алерген
















