propanediol

Назва інгредієнта:

propanediol

Рівень безпеки:

Безпечно

CAS Номер:

#57-55-6

Основні функції:

Розчинник

Зволожувач

Рівень EWG:

02

Опис

Опис

ПРОПАНДІОЛ (ZEMEA PROPANEDIOL™) – гліколь високого ступеня очищення, отриманий із відновлюваних джерел (кукурудзяного цукру). Натуральна альтернатива традиційним гліколям - пропіленгліколю, бутиленгліколю, гліцерину. Продукт схвалено Ecocert. У складі косметичних засобів пропандіол характеризується прекрасними зволожуючими властивостями, посилює дію консервантів, виступає як розчинник і носій для активних інгредієнтів, емоленту.

Пропандіол існує у двох поширених формах: 1,2-пропандіол (пропіленгліколь) і 1,3-пропандіол. Структурна різниця між двома сполуками, яка полягає у відносному положенні спиртових груп у молекулі, може бути незначною.

Пропіленгліколь є корисною маленькою молекулою, яка знайшла застосування як засіб для кондиціонування шкіри, зволожувач (зволожувач), ароматизатор, розчинник і використовується для зменшення в’язкості складу. Його можна побачити в широкому спектрі продуктів, включаючи, але не обмежуючись: кондиціонером, шампунем, тональним кремом, тушшю для вій, милом для тіла, лаком для волосся, миючим і зволожуючим засобом (база даних косметики).

1,3-пропандіол в основному використовується як розчинник і засіб, що знижує в'язкість, у розробці косметики.

Пропіленгліколь має низку проблем безпеки, пов’язаних з ним. Загальновідомо, що він подразнює шкіру та очі та викликає контактний дерматит і висип у людей. Однак Агентство з реєстру токсичних речовин і захворювань заперечує рівень токсичності та каже, що «пропіленгліколь рідко викликає токсичні ефекти, і то лише за дуже незвичайних обставин». Ймовірно, це пов’язано з тим, що пропіленгліколь зазвичай використовується в низьких концентраціях і дуже мало людей чутливі до нього в такій концентрації. Незважаючи на це, FDA схвалила його для загального використання під номером E1520 і може використовуватися в косметиці відповідно до обмежень щодо концентрації (база даних косметики). Ця концентрація в даний час становить <50% згідно з оглядом косметичних інгредієнтів, хоча дослідження показали, що організм може бути чутливим до інгредієнта навіть на рівні 2%. Огляд косметичних інгредієнтів показав, що пропіленгліколь пригнічує скорочення колагену.

1,3-пропандіол, як правило, виготовляють із цукру, і згідно з базою даних косметики вважається небезпечним для здоров’я. Національна бібліотека медицини класифікує цей інгредієнт як подразник шкіри та очей. Дослідження показало, що вдихання сполуки у вигляді аерозолю не становить значного ризику (Informa Healthcare). EWG класифікує пропандіол як безпечний інгредієнт.

Останні продукти з цим інгредіентом

Останні продукти з цим інгредіентом

Institut Esthederm Intensive Glauscine Cream
Institut Esthederm Intensive Glauscine Cream
Institut Esthederm 🇫🇷Крем для тіла
Sisley Le Sculpteur Intensive Contouring Care
Sisley Le Sculpteur Intensive Contouring Care
Sisley 🇫🇷Крем для тіла
Bali Body Self Tanning Mousse Ultra Dark
Bali Body Self Tanning Mousse Ultra Dark
Bali Body 🇦🇺Крем для тіла
Bielenda Eco Sorbet Raspberry Micellar Cleansing Foam
Bielenda Eco Sorbet Raspberry Micellar Cleansing Foam
Bielenda 🇵🇱Пінка для вмивання
Bielenda Professional Supremelab 5% Micro-exfoliating Acid Toner
Bielenda Professional Supremelab 5% Micro-exfoliating Acid Toner
Bielenda 🇵🇱Тонік для обличчя

Гіалуронова кислота

AHA кислоти

Bielenda Hydro Lipidium Face Cream
Bielenda Hydro Lipidium Face Cream
Bielenda 🇵🇱Крем для обличчя
Bielenda Eco Sorbet Moisturizing & Nourishing Face Cream
Bielenda Eco Sorbet Moisturizing & Nourishing Face Cream
Bielenda 🇵🇱Крем для обличчя
Bielenda Good Skin Hydra Boost Moisturizing Face Serum
Bielenda Good Skin Hydra Boost Moisturizing Face Serum
Bielenda 🇵🇱Сироватка для обличчя
Airbrush Flawless Setting Spray
Airbrush Flawless Setting Spray
Charlotte Tilbury 🇬🇧Тонер для обличчя

Алое

Зелений чай

Пребіотики/пробіотики/ферменти

AHA кислоти

Dior Addict Lip Maximizer
Dior Addict Lip Maximizer
Dior 🇫🇷Бальзам для губ

УФ-фільтри

Вітамін Е

Гіалуронова кислота

CUSKIN Dr.Solution Bifida Barrier Cream
CUSKIN Dr.Solution Bifida Barrier Cream
Cuskin 🇰🇷Крем для обличчя

Ніацинамід (вітамін В3)

Силікони

Пептиди

Кераміди

Пребіотики/пробіотики/ферменти

Олії

Сквалан

[THERAMID] C-TETRA E.F.
[THERAMID] C-TETRA E.F.
THERAMID 🇪🇸Сироватка для обличчя

HCA кислоти

AHA кислоти

Вітамін С

Вітамін Е

УФ-фільтри

CUSKIN Clean-Up Calming Intensive Cream
CUSKIN Clean-Up Calming Intensive Cream
Cuskin 🇰🇷Крем для обличчя

Центелла азіатськa

Олії

Поліфеноли

Гіалуронова кислота

Пантенол (Вітамін В5)

Корінь солодки

Transparent Lab Niacinamide Glow Cream
Transparent Lab Niacinamide Glow Cream
Transparent Lab 🇪🇸Крем для обличчя

AHA кислоти

Ніацинамід (вітамін В3)

Кераміди

Пребіотики/пробіотики/ферменти

PHA кислоти

Вітамін Е

Силікони

Пептиди

Round Lab Birch Juice Moisturizing Sun Cushion SPF 50+ PA++++
Round Lab Birch Juice Moisturizing Sun Cushion SPF 50+ PA++++
Round Lab 🇰🇷Сонцезахисний крем

УФ-фільтри

Корінь солодки

Вітамін С

Алое

Гіалуронова кислота

Водорості

Силікони

Braderm Rosac Cream
Braderm Rosac Cream
Braderm 🇮🇹Крем для обличчя

Пантенол (Вітамін В5)

УФ-фільтри

Ніацинамід (вітамін В3)

Олії

Азелаїнова кислота

Гіалуронова кислота

Поліфеноли

I'm From Rice Toner
I'm From Rice Toner
I'M FROM 🇰🇷Тонер для обличчя

Ніацинамід (вітамін В3)

I'm From Rice Sunscreen SPF50+ PA++++
I'm From Rice Sunscreen SPF50+ PA++++
I'M FROM 🇰🇷Сонцезахисний крем

Гіалуронова кислота

Вітамін Е

Силікони

УФ-фільтри

Medi Peel Solaxantin Multi Whitening Cream
Medi Peel Solaxantin Multi Whitening Cream
Medi-Peel 🇰🇷Крем для обличчя

Ніацинамід (вітамін В3)

Пептиди

Гриби

AHA кислоти

Гіалуронова кислота

Коензим Q10

Вітамін Е

Кераміди

Корінь солодки

Олії

Пребіотики/пробіотики/ферменти

Пантенол (Вітамін В5)

La'dor Dermatical Hair-Loss Shampoo For Thin Hair
La'dor Dermatical Hair-Loss Shampoo For Thin Hair
La'dor 🇰🇷Шампунь для волосся

Ніацинамід (вітамін В3)

AHA кислоти

Пантенол (Вітамін В5)

Гриби

BHA Саліцилова кислота

Відгуки

Відгуки

Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.
User AvatarSafety MakeupAdministrator
2024-01-29 22:28
Пропіленгліколь має небагато проблем. Загальновідомо, що він у великій концентрації подразнює шкіру та очі та викликає контактний дерматит і висип у людей. Однак Агентство з реєстру токсичних речовин і захворювань The Agency For Toxic Substances and Disease Registry заперечує рівень токсичності та каже, що «пропіленгліколь рідко викликає токсичні ефекти, і то лише за дуже незвичайних обставин». Ймовірно, це пов’язано з тим, що пропіленгліколь зазвичай використовується в низьких концентраціях і дуже мало людей чутливі до нього в такій концентрації. Однак його не можна використовувати на пошкодженій шкірі. Оральна токсичність пропіленгліколю дуже низька. Фактично, організм метаболізує пропіленгліколь у молочну кислоту.
User AvatarNatali Ivanchenko
2024-01-29 19:21
у вас в коментарях написано "схвалено Екосерт" , але статус "допустимий". це є безпечний інгредієнт рослинного походження. спасибі