methyl diisopropyl propionamide

Назва інгредієнта:
methyl diisopropyl propionamide
Рівень безпеки:
Безпечно
Основні функції:
Рівень EWG:
01
Опис
Метилдиізопропілпропіонамід, який пропонує COSROMA®, називається Cosroma® MDP. Cosroma® MDP на 99% складається з метилдиізопропілпропіонаміду. Метилдіізопропілпропіонамід є охолоджуючим агентом для косметики та засобів особистої гігієни. Це кристалічний порошок з властивостями, схожими з ментолом. Найціннішими характеристиками метилдиізопропілпропіонаміду є його тривалий охолоджуючий ефект, слабкий запах і низька летючість. Охолоджуючий ефект метилдиізопропілпропіонаміду може варіюватися від ледь помітної свіжості до потужного охолодження, яке можна оцінити у багатьох рецептах. Метилдиізопропілпропіонамід не є похідним ментолу, а отже, не викликає алергії.
Відповідно до Керівництва з фармакології, MDP є частковим агоністом (активатором) рецептора TRPM8, також відомого як холодовий і ментоловий рецептор. Рецептор TRPM8 також активується ментолом і ліналоолом, що пояснює, чому MDP використовується в ароматах для створення м’якого «холодного та м’ятного аромату». Хоча активація цього рецептора в шкірі та легенях викликає охолоджуючу та знеболювальну реакцію, TRPM8 також присутній у передміхуровій залозі та сечовому міхурі (PubMed). Його значення ще не повністю зрозуміло для цих частин тіла, але вважається, що в майбутньому цей рецептор можна буде використовувати для запобігання раку простати.
Через те, що ця речовина не перевірена FDA, FAO та є обмежені дані щодо безпеки цієї речовини, неможливо визначити повний профіль безпеки цього інгредієнта. Він має багато хімічних і фармакологічних подібностей з такими інгредієнтами, як ментол, ліналоол і гераніол (British Journal of Pharmacology). Дослідження з використанням цих подібних інгредієнтів показали, що вони можуть викликати сенсибілізацію та помірне подразнення (PubMed). Сам MDP класифікується Chemical Book як подразник очей, дихальної системи та шкіри; однак тяжкість цього подразнення не може бути визначена.
Останні продукти з цим інгредіентом
Азулен
Сквалан
Олії
Силікони
Омега жирні кислоти
Кераміди
Пантенол (Вітамін В5)
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Пептиди
УФ-фільтри
Вітамін Е
Гриби
Силікони
Зелений чай
Алерген
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Олії
Гіалуронова кислота
Вітамін С
Ніацинамід (вітамін В3)
Гриби
Силікони
Зелений чай
Олії
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Центелла азіатськa
Кераміди
Гіалуронова кислота
Кофеїн
Пептиди
Ніацинамід (вітамін В3)
Олії
Гіалуронова кислота
Алерген
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Колаген
Пептиди
Алое
Ніацинамід (вітамін В3)
Гіалуронова кислота
Азелаїнова кислота
Корінь солодки
Зелений чай
Пантенол (Вітамін В5)
Центелла азіатськa
Пептиди
УФ-фільтри
Вітамін Е
Олії
Корінь солодки
Силікони
Алерген
Центелла азіатськa
Водорості
УФ-фільтри
Ресвератрол
Ніацинамід (вітамін В3)
Гіалуронова кислота
Корінь солодки
Колаген
Поліфеноли
Кофеїн
Пептиди
Вітамін С
Водорості
УФ-фільтри
Ніацинамід (вітамін В3)
Олії
Колаген
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Пантенол (Вітамін В5)
Глина
Центелла азіатськa
AHA кислоти
Кераміди
Водорості
Алое
УФ-фільтри
Ніацинамід (вітамін В3)
Гіалуронова кислота
Зелений чай
Силікони
Пантенол (Вітамін В5)
Центелла азіатськa
AHA кислоти
Кофеїн
Вітамін С
Азулен
Пантенол (Вітамін В5)
Гіалуронова кислота
Пептиди
Алое
Олії
Гіалуронова кислота
Корінь солодки
Пантенол (Вітамін В5)
Центелла азіатськa
Зелений чай
Водорості
Сквалан
Алое
Ніацинамід (вітамін В3)
Вітамін Е
Гіалуронова кислота
Колаген
Пантенол (Вітамін В5)
Центелла азіатськa
Кераміди
PDRN (полінуклеотиди)
Водорості
Азулен
Вітамін Е
Силікони
Олії
Гіалуронова кислота
Корінь солодки
Кераміди
Ніацинамід (вітамін В3)
Силікони
Гіалуронова кислота
Олії
Зелений чай
Центелла азіатськa
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Кофеїн
AHA кислоти
Пребіотики/пробіотики/ферменти
Центелла азіатськa
AHA кислоти
Корінь солодки
Азулен
Пантенол (Вітамін В5)
Гіалуронова кислота
Пептиди















